آموزش به وکلای تازه کار

آموزش به وکلای تازه کار

مقدمه:

شکی نیست که آموزش‎های دانشگاه با آن چه وکلا در عرصه عمل و در دادگاه ها باید بدانند تفاوت های بسیار دارد. در دانشگاه، دانشجو تئوری می آموزد و به صورت پایه ای حقوق را یاد می گیرد تا در عمل بتواند آن را پیاده کند. با این حال و علی رغم علم همگان به ضرورت آموزش به وکلای تازه کار که به تازگی از سد آزمون وکالت گذشته اند، این آموزش ها در بازار آموزش های حقوقی به شدت کمیاب هستند. به عبارت دیگر حالا که آموزش های کاربردی در دانشکده های حقوق مفقود است پس ضرورت دارد تا این خلا در بستر آموزشگاه های حقوقی مرتفع شود اما محدودند آنان که به این آموزش ها اهتمام داشته باشند و آن عده قلیل نیز در آموزش های خود، تفکیک مخاطب و ارائه آموزش در یک چارت مرحله ای را در نظر نمی گیرند.

آشنایی با شغل وکالت:

وکالت دادگستری در تمامی کشور ها یک شغل حساس، سخت و البته پردرآمد است. در ایران نیز اگرچه حساسیت و دشواری وکالت شبیه کشورهای دیگر می باشد اما در خصوص درآمد اما و اگرها بسیار است. تصویب قوانینی مانند قانون تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار بازار وکالت را به جهت افزایش عرضه به یک بازار نامتوازن  تبدیل کرده است. طبیعی است که در این بازار اگر وکیل بخواهد موفق و پردرآمد داشته باشد نیاز دارد تا برخی مهارت ها را در خود تقویت کند و برخی رویه های حرفه ای را در پیش گیرد.

وکیل دادگستری در ازای حق الوکاله می پذیرد تا از حق موکل خود دفاع کند. مراجعه به دادگاه ها و شرکت در جلسات رسیدگی، صرف وقت برای تنظیم دادخواست ها و لوایح، پاسخگویی به موکل و درک کردن شرایط سخت او و تحمل فشار و استرس بالا از قسمت های لاینفک شغل وکالت است.

از سویی وکالت در کنار قضاوت از تخصصی ترین مشاغل -حقوقی و غیر حقوقی- می باشد. لازم است تا وکیل برای حفظ و ارتقای تخصص خود به قوانین و رویه دادگاه ها تسلط داشته باشد، از قوانین جدید آگاهی پیدا نماید و همواره بروز بودن خود را حفظ کند.

وکیل اگر بخواهد وظایف خود -که به مهم ترین آن ها اشاره شد- را به درستی انجام دهد نیاز دارد تا به لحاظ مالی در یک آرامش خاطر نسبی به سر ببرد. این آرامش خاطر نسبی و کسب درآمد مناسب تنها در حالتی به دست می آید که  موکل به وکیل اعتماد کافی پیدا کرده و حاضر شود تا با پرداخت حق الوکاله مناسب امور خود را به او بسپارد و این اعتماد نیز تنها با توانمندی وکیل در موکل ایجاد می شود.

مهارت های یک وکیل موفق:

یک وکیل دادگستری پیش و بیش از هر چیز باید وقت زیادی صرف آموختن کند. دلیل نیز این است که کار وکالت به تخصص بالا نیاز دارد و برای کسب هر تخصصی، ضرورت آموزش انکارناپذیر است.

وکیل خوب باید سواد حقوقی خود را همیشه بالا نگاه دارد. کتاب های تئوریک و البته کاربردی مطالعه نماید و از آرا دادگاه ها و رویه محاکم اطلاع داشته باشد. او باید آن قدر از رویه دادگاه ها مطلع باشد که در زمان مراجعه موکل بتواند نتیجه احتمالی دعوی را به موکل اعلام کند.

او باید در بالا بردن شکیبایی خود و کنترل بر خشم خود تمرین نماید. وکیل در زمان معطلی در دادگاه، در زمان تنش در جلسات رسیدگی، در زمان های سخت پیگیری پرونده باید توان داشته باشد تا آرامش خود را حفظ کند.

وکیلی موفق است که آداب وکالت حرفه ای را نیز بلد باشد. بداند احترام مقام قضایی در هر حال واجب است. او باید با همکار خود حتی در زمان تقابل در دادگاه با احترام برخورد کند. وکیل خوب و موفق همواره آراستگی خود را حفظ خواهد کرد.

نکات مهم که هر وکیل تازه کار باید بداند:

وکیل موفق باید همواره در حال یادگیری باشد و این در مورد وکلای تازه کار ضروری تر نیز هست. اما آن چه باید آموخت چیست؟

اول از همه مسائل آموزشی مربوط به «حقوق کاربردی» یعنی بررسی ریزه کاری های دعاوی حقوقی و کیفری که با آن چه به صورت تئوریک در دانشکده های حقوق و موسسات آموزش آژمون های حقوقی به وکیل یاد داده شده است، اهمیت فراوان دارد. چرا که هر عنوان دعوی در دادگاه ها ویژگی های متمایزی دارد که وکیل تازه کار از آن با خبر نیست و برای رشد در کار و ایجاد اعتماد در موکل ضروری است تا آن ها را بیاموزد.

دوم، یادگیری اخلاق و رفتار حرفه ای است. چگونه لباس پوشیدن، نحوه برخورد با مقام قضایی در موقعیت های مختلف، شکل برخورد با پرسنل اداری دادگاه ها، شیوه رفتار با همکاران در دادگاه ها و مواردی از این دست هم حائز اهمیت است.

سومین مورد نیز که وکیل باید همواره آن را در نظر داشته باشد آموزش دیدن فنون وکالت است. مواردی از قبیل فن بیان، شیوه های استدلال، نحوه دادخواست و لایحه نویسی از این دسته هستند.

این آموزش نیز از راه های مختلف قابل کسب است. برای وکلای تازه کار، حضور در دادگاه ها به همراه وکیل سرپرست، پذیرفتن پرونده هایی با حق الوکاله کم در ابتدای امر و بررسی اعمال و رفتار وکلای با سابقه و شناخته شده همه و همه می تواند در ایجاد این مهارت ها کمک کننده باشد.  اما یکی از راه های بسیار مناسب برای دریافت این آموزش ها استفاده از موسسات آموزشی است که نسبت به ارائه این آموزش ها اقدام می کنند. تیم حقوق نام از گروه های آموزشی است که به طور خاص به آموزش های کاربردی وکلای محترم جوان می پردازد.

وظایف وکیل تازه کار:

وکیل تازه کار وظیفه دارد تا هر چه می تواند صرف زودتر حرفه ای شدن خود کند چرا که همان طور که گفتیم امروزه عرضه در وکالت بالا رفته و تنها وکلایی می توانند جای پای خود را محکم و به لحاظ مالی در وکالت رشد کنند که حرفه ای باشند و حرفه ای بمانند و مشخص است که برای  حرفه ای شدن آموزش رکن لازم و ضروری است؛ البته آموزشی که دغدغه وکلای جوان را چه در بعد علمی و چه در بعد حرفه ای درک کند.

وکیل تازه کار باید سعی کند خود را در دادگاه ها و یا محیط های شبیه سازی شده قرار داده و دانش تئوریک خود را به دانش عملی تبدیل نماید.

سخن پایانی:

تیم حقوقی نام امروز در راستای رفع دغدغه و نگرانی های وکلای محترمی که به تازگی ردای وکالت پوشیده اند، ارائه آموزش های مربوط به حقوق کاربردی و همچنین با فراهم آوردن فرصتی برای تمرین آن آموزش ها پا به عرصه آموزش وکالت گذاشته است تا به حرفه ای شدن و رشد مالی و علمی شما کمک نماید.

دوره ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید