
مسئولیت شرکا در شرکت تضامنی چیست؟
مطالب
مسئولیت شرکا در شرکت تضامنی چیست؟ شرکت تضامنی به شرکتی گفته میشود که بر اساس اعتماد کردن شرکا به هم تأسیس میگردد. این شرکتها یک سری ویژگیها دارند و به دنبال آن هم شرکا باید یک سری مسئولیتها را در این مدل از شرکت قبول کنند. برای آن که بیشتر با مسئولیت شرکا در شرکت تضامنی آشنا شوید و بدانید که این مدل شرکتها در چه حوزههایی میتوانند کاراییهای بیشتری داشته باشند، کافی است با ما همراه باشید. گروه حقوقی نام تلاشش را کرده تا بهترین و مناسبترین اطلاعات را در سادهترین شکل ممکن به شما ارائه کند.
شرکت تضامنی چیست؟
یکی از انواع شرکتهای تجاری با نام شرکت تضامنی شناخته میشود. در این شرکتها حداقل باید دو نفر با هم شریک شوند که قابلیت ثبت داشته باشند. معمولاً اعتماد بین شرکا و همچنین مسئولیتهای نامحدود آنها میتواند دو ویژگی اصلی شرکت تضامنی باشد. این دو نفر باید به طور کامل هم تعهدات شرکت به مشتریان و هم بدهیهای شرکت را به عهده بگیرند.
ویژگیهای اصلی شرکت تضامنی چیست؟
شرکتهای تجاری تضامنی یک سری ویژگیها و مؤلفههای خاص دارند که بد نیست آنها را نیز بشناسید. در ادامه چند مورد از مهمترین ویژگیهای مربوط به این شرکتها را با هم بررسی میکنیم.
- مسئولیتهای نامحدود شریکها
شرکت دارای یک دارای مشخصی است. در صورتی که بدهی به وجود بیاید و داراییهای شرکت برای پرداخت بدهیها کافی نباشد، هر یک از شرکا موظف هستند که مسئولیت پرداخت بدهی را به طور کامل بپذیرند و آن را پرداخت نمایند.
- نام متفاوت شرکت
نامهایی همچون شرکت تضامنی تولید شکلات محمدی و برادران شاید در نگاه اول خنده دار به نظر برسد اما این موضوع یک قانون است که در نامگذاری باید رعایت شود. حتماً نام یکی از شرکا، عبارت شرکت تضامنی و شرکا باید در اسم شرکت وجود داشته باشد.
- عدم امکان انتقال سهام بدون رضایت
در این شرکتها یک شریک نمیتواند بدون آن که رضایت شرکای دیگر را جلب کند، سهام خودش را به فروش برساند و یا واگذار کند. این موضوع در نگاه اول کمی غیرمنصفانه است اما بر اساس قانون یک سری دلایل برای این کار وجود دارد که از حوصله این بحث خارج است.
- عدم جذب سرمایهگذار بدون ورود به شرکت
هر سرمایهگذار خارجی که بخواهد در شرکت سرمایهگذاری کند، باید حتماً جزء شرکا محسوب شود زیرا اساس شرکت تضامنی بر اعتماد است.
- تصمیمگیری شورایی
در شرکتهای تضامنی تمامی تصمیمگیریها بر اساس توافق شرکا اتفاق میافتد.
مسئولیت شرکا در شرکت تضامنی چیست؟
اما سؤال اصلی این است که مسئولیت شرکا در شرکت تضامنی چیست و هر فردی که در این شرایط قرار دارد، چه کارهایی را باید انجام دهد. در این بخش میخواهیم این موضوع را با هم بررسی کنیم.
- شرایط ورشکستگی
اولین مورد آن است که اگر شرکت دچار ورشکستگی شود، شما به عنوان یکی از شرکا موظف هستید که تمامی اموال خودتان را برای پرداخت بدهی به طلبکاران بدهید. حتی در صورتی که یکی از شرکای شرکت دچار ورشکستگی شود نیز دیگر افراد و شرکا موظف هستند که بدهیهای او را پرداخت نمایند.
- تقسیم سود و زیان
شرکا باید سود و زیان شرکت را کاملاً عادلانه و منطقی با هم تقسیم کنند. به طور کلی قاعده به این صورت است که تمامی سود و زیان شرکت بر اساس میزان سرمایهای که هر فرد گذاشته است، تعیین شود. با این وجود در برخی از شرکتها این موضوع وجود دارد که نحوه تقسیم سود و زیان به شکل دیگری تعیین میشود.
- بررسی ورود و خروج شرکای شرکت
شرکا باید این موارد را به عنوان مسئولیت شرکا در شرکت تضامنی حتماً رعایت کنند. اولین نکته آن است که وارد شدن فرد جدید حتماً باید با رضایت تمامی شرکای دیگر باشد. این موضوع حتی در خروج شرکا نیز وجود دارد؛ یعنی خارج شدن یکی از شرکا از شرکت باید حتماً با نظر دیگر شریکان باشد.
گاهی اوقات یکی از شرکا از شرکت خارج میشود و در زمان خروج او شرکت دارای بدهی است. این بدهی شامل آن فرد نیز میشود حتی اگر دیگر در آن شرکت حضور نداشته باشد.
- مدیریت و تصمیمگیریها
مسئولیت شرکا در شرکت تضامنی در خصوص مدیریت و همچنین اتخاذ تصمیمات نیز بسیار مهم است. تمامی شرکا حق دارند در تصمیمات مهم و غیر مهم، تقسیم سود و زیاد، بستن قراردادها و… نظر دهند.
- رعایت نظر دیگران در فروش/ واگذاری سهام
هر شریکی دارای سهم مشخصی در شرکت تضامنی است. این شرکا باید این موضوع را بدانند که بدون رضایت دیگر شریکان نمیتوانند سهم خود را به فروش برسانند و یا آن را واگذار کنند. جلب رضایت دیگران میتواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد.
مزیتها و معایب شرکت تضامنی
علاوه بر تمامی مواردی که گفته شد، باید نگاهی جامع به مزیتها و معایب شرکتهای تضامنی هم داشته باشیم. این شرکتها میتوانند یک سری مزیتها و یک سری معایب داشته باشند که در تصمیمگیری شما به عنوان ورود شریک به این شرکتها میتواند اثر داشته باشد.
- به دلیل آن که شرکا مسئولیت صد در صدی در برابر بدهیها دارند، مشتریان اعتماد بیشتری را به این شرکتها دارند.
- شرکا در تصمیمگیری برای مسائل مختلف میتوانند انعطافپذیری زیادی داشته باشند.
- از طرفی این مدل از شرکتها نیاز به مسئولیتپذیری ۱۰۰ درصدی دارند که میتواند برای شرکا موضوع پر خطری تلقی شود.
- برای جذب سرمایهگذار خارجی محدودیتهای زیادی وجود دارد که میتواند مشکل ساز شود.
کلام پایانی
شرکتهای تضامنی را بر اساس مسئولیتهای نامحدود و همچنین اعتمادی که شرکا به هم دارند، تأسیس میکنند. اگر میخواهید در خصوص این مدل از شرکتها و یا دیگر موارد حقوقی اطلاعات بیشتری داشته باشید، کافی است به وبسایت ما سری بزنید. گروه حقوقی نام علاوه بر ارائه مشاورههای حقوقی دقیق و کامل، به کارآموزان و وکلای تازه کار که به تازگی فارغ التحصیل شدهاند نیز آموزشهای کافی را در جهت تبدیل شدن به یک وکیل حرفهای میدهد. بنابراین این فرصت را از دست ندهید و سعی کنید کاملاً خودتان را با این شرایط به روزرسانی کنید.
دوره ها