ورکشاپ های حقوقی
مقدمه:
ورکشاپ یا همان کارگاه های حقوقی از مهم ترین ارکان یک آموزش کاربردی است. در آموزش های حقوقی مرسوم بازار، کارگاه حقوقی همان کلاس آموزشی حضوری است در حالی که برای ایجاد تبحر و تخصص پس از فراگیری یک مطلب کاربردی ضروری است تا در یک ورکشاپ، تمرین مطالب تدریس شده صورت گیرد.
چرا ورکشاپ های حقوقی برای وکلا لازم است؟
وکلا مخصوصا وکلای تازه کار ضروری است تا دائما در حال آموختن باشند. برای کسی که می خواهد یک وکیل موفق شود واجب است تا هیچ گاه مطالعه، آموزش و حضور در دادگاه ها را فراموش نکند.
یکی از انواع آموزش های حقوقی که امروزه توجه شایسته به آن نشده است، آموزش های کاربردی است؛ یعنی انتقال پیچ و خم های دعاوی حقوقی و کیفری در دادگاه ها به وکلای جوان.
البته نه این که این آموزش ها اصلا در بازار وجود نداشته باشند؛ بحث بر سر چگونگی برگزاری آن هاست. سیر آموزش های کاربردی باید از نقطه ای حرکت کرده و به نقطه مشخصی برسد نه این که پاره ای از مطالب که نخ ارتباطی بین آن ها نیست به دانش پذیران یا همان وکلای محترم جوان آموزش داده شده و بعد هم به حال خود رها شوند.
تیم حقوقی نام تمرکز بر ارائه آموزش های کاربردی حقوق دارد لکن هر بحثی که آموزش داده می شود در راستای آموزش قبلی بوده و با برگزاری دوره نیز به پایان نمی رسد بلکه تیم حقوقی نام مطمئن خواهد شد که مطالب تدریس شده به عمق ذهن وکلای محترم جوان نفوذ کرده و اصطلاحا ملکه ذهن ایشان شده است. بلی! بخش مهمی از ایجاد توانمندی در وکلای جوان همان برگزاری کلاس و آموزش نکات مهم است اما اگر پس از برگزاری دوره دانش پذیران متفرق شده و به دوره آموزشی بعدی دعوت شوند به احتمال بالا کارایی آن کلاس ها نیز از بین خواهد رفت و عملا تاثیری نخواهد داشت.
در همین راستا شرکت در ورکشاپ های حقوقی که به صورت علمی برگزار می شوند و در آن مطالب مطرح شده در کلاس ها به صورت عملی تمرین می شوند به اندازه برگزاری خود کلاس ها مهم هستند. در نتیجه برای وکیلی که مطالب کاربردی را دریافت می کند ضروری است تا در یک ورکشاپ حرفه ای نیز شرکت و آموخته های خود را در عرصه عمل نیز تکرار کند تا برای همیشه در پرونده های واقعی مربوط به آن آموزش تبحر لازم را به دست آورد.
انواع ورکشاپ های آموزشی:
ورکشاپ های آموزشی به شکل های مختلفی قابل برگزاری است. در یک دسته از ورکشاپ ها تمرکز بر تک گویی مدرس است و شرکت کنندگان در کارگاه باید گوش به مدرس بسپارند و تمرین کنند اما در دسته ای دیگر کارگاه به صورت تعاملی برگزار می گردد یعنی بیش از این که به مدرس متکی باشند به شرکت کنندگان در کارگاه توجه می کنند.
تجربه نشان می دهد که ورکشاپ های تعاملی اثر بیشتر و بهتری در ایجاد تبحر در شرکت کنندگان دارند. با این حال به جهت عدم رشد فرهنگ ورکشاپ در آموزشگاه های حقوقی، ورکشاپ عمدتا به کلاس هایی اطلاق می شود که به صورت حضوری برگزار می شوند. البته در ارزشمندی آن کلاس ها تردید نیست ولی صرف برگزاری کلاس نمی تواند تاثیر کاملی در یادگیری داشته باشد.
ورکشاپ های تیم حقوقی نام:
تیم حقوقی نام بخش قابل توجهی از تاثیر آموزش های ارائه شده توسط مدرسین را در ورکشاپ هایی می داند که برگزار می کند. در این ورکشاپ ها وکلای محترم و دانش پذیران با ارائه پرونده های فرضی اقدام به تنظیم دادخواست و لایحه می نمایند. سپس دادخواست ها ولوایح توسط مدرس نقد شده و شرکت کنندگان نقاط قوت و ضعف خود در مطالب آموزش داده شده را می سنجند. همچنین در یک تعامل بین مدرس و شرکت کنندگان، دادخواست ها و لوایح نمونه تنظیم می شوند که در ایجاد یک فرآیند مرحله به مرحله برای نگارش اوراق قضایی برای دانش پذیران بسیار مفید است.
سخن پایانی:
تیم حقوقی نام برای اولین بار در بازار آموزش حقوقی در ایران اقدام به برگزاری ورکشاپ هایی تعاملی و منحصر به فرد نموده که در آن وکلای محترم ودانش پذیران با پیاده سازی عملی آموخته های خود در دوره های آموزشی مطالب کاربردی را به طور کامل یاد گرفته و آماده اجرای آن در پرونده های واقعی می شوند.
این ورکشاپ ها با هزینه های بسیار معقول و در جهت توانمندسازی وکلا برگزار می شود و برای رشد در بازار کار رقابتی امروز وکالت بسیار فایده مند است.