مندرجات ضروری که باید در شکایت توهین درج گردند

علاوه بر اطلاعات شخصی شاکی و مشتکی‎عنه، نیاز است در زمان تنظیم شکواییه (مندرجات ضروری که باید در شکایت توهین درج گردند) مراتب ذیل عنوان گردد.

۱. زمان و نحوه تحقق جرم توهین

۲. مکان دقیق جرم توهین

۳. شرح دقیق ماجرا از اعمال و الفاظی که از آن‌ها تحت عنوان توهین یاد می‌گردد.

۴. مستندات قانونی

۵. در صورت امکان و وجود دلایل اثباتی، اگر این موضوع در شرح شکواییه نیز منعکس گردد، می‌تواند مفید فایده واقع شود.

ذکر زمان و مکان تحقق جرم نه تنها در جرم توهین بلکه در اکثر جرائم جزء مندرجات الزامی از ارائه یک شکوائیه می‌باشد که مؤثر است در صلاحیت مرجع رسیدگی‌کننده و همچنین راحتی در پیگیری تحقیقات مقدماتی در آن مقام صلاحیت باشد.

همچنین شرح دقیق ماجرا پیچیدگی چندانی ندارد و کافی است شرح دقیقی از اتفاقات بروز یافته در شکوائیه منعکس گردد.

در خصوص نکته ۴ که در موارد ضروری باید در شکایت توهین منعکس گردد، مستندات قانونی و ذکر آن است که البته مستند به قانون این امر الزامی نیست ولی به مقام تحقیق در بررسی شرح شکایت کمک می‌نماید.

اما نباید فراموش شود چنانچه این شکایت توسط وکیل تنظیم می‌گردد، این حداقل انتظار از یک وکیل حرفه‌ای از اقامه دعاوی کیفری است که مستندات قانونی خویش را جهت سوق هرچه بهتر مقام قضایی به سمت موضوع شکایت منعکس نماید.

همچنین در خصوص آخرین مندرجاتی که باید در خصوص شکوائیه توسط شاکی منعکس گردد، ادله اثباتی از تحقق جرم است که در ماده ۱۶۰ از قانون مجازات اسلامی به آن اشاره گردیده است. این ادله مشتمل است بر:

۱. اقرار

۲. شهادت

۳. سند

۴. علم قاضی

۵. قسامه

ذکر این ادله از آنجایی می‌تواند مفید فایده واقع گردد که مقام تحقیق را در بررسی جرم و تحقیقات ابتدایی مستقیماً و بدون فوت وقت به سمت کشف حقیقت سوق خواهد داد و اگر شاکی از ادله اثباتی قابل استفاده در خصوص جرم توهین چیزی در دست نداشته باشد بنا به اصل برائت به احتمال زیاد در دعوی شکست خواهد خورد. ادله اثباتی هرچه قوی‎تر و بیشتر در شکوائیه باشد در به نتیجه رسیدن شکایت تاثیر بیشتری خواهد داشت.

آموزش هایی که شاید مناسب شما باشد :